ایزایمر
پیشگیری از آلزایمر
کمک به مراقبت
با توجه به شواهدی که نشان دهنده تغییرات در میکروبیوم روده در افراد مبتلا به آلزایمر است، این سؤال پیش میآید که آیا مداخله در ترکیب میکروبیوم روده میتواند به عنوان رویکرد درمانی جدید مورد استفاده قرار گیرد؟
پروبیوتیکها که به عنوان اجزای غذایی میکروبی زنده شناخته می شوند، اثرات مفیدی بر سلامتی دارند و به ویژه در درمان اختلالات مربوط به دستگاه گوارش از جمله اسهال و عوارض ناشی از آنتیبیوتیک ها مورد استفاده قرار می گیرند. به علاوه، اثرات مثبت پروبیوتیک ها در کاهش استرس و تقویت عملکرد شناختی در افراد دچار اختلالات استرس، نشان دهنده اثرگذاری بالقوه در بیماریهای عصبی روانی است.
نتایج مطالعات بالینی درمان پروبیوتیکی آلزایمر
در ارتباط با بیماری آلزایمر، مطالعات بالینی که نشان دهنده اثرات مثبت تجویز پروبیوتیک در بیماران مبتلا به آلزایمر باشد، محدود است. با این حال، در یک مطالعه کارآزمایی بالینی مصرف شیر حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم علاوه بر بهبود شاخصهای اختلالات متابولیک، امتیاز عملکرد روانی افراد مورد مطالعه را نیز به طور قابل توجهی بهبود بخشید.
برای مطالعه بیشتر میکروبیوم مفید روده اینجا کلیک کنید
این مطالعات امیدها در زمینه استفاده از پروبیوتیک ها در جهت کنترل علائم بیماری آلزایمر و مدیریت اختلالات متابولیکی همراه در این بیماری را افزایش می دهد.
میکروارگانیسمهایی که به صورت همزیست در روده انسان زندگی میکنند را میکروبیوتای روده می نامند. میکروبیوتای روده از باکتریها، آرکیها و یوکاریوتها تشکیل شده است. با این وجود باکتریها جمعیت غالب میکروبیوتای روده هستند. میکروبیوتای روده رابطه سودمندی با انسانها دارد. میلیارد ها میکروارگانیسم در روده ساکن هستند که بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تنظیم میکنند.علاوه بر اثر میکروبیوتا بر دستگاه گوارش، این میکروارگانیسمها میتوانند عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی را تنظیم کنند. سیستم عصبی رودهای با توجه به خودمختار بودن و شباهت با سیستم عصبی مرکزی به عنوان مغز دوم شناخته میشود.
نحوه تاثیر میکروبیوم روده در درمان آلزایمر
میکروبیوتای روده عاملی تأثیرگذار بر تغییر رفتار و خلق وخوی است و حتی از پیشرفت بیماریهای سیستم عصبی مانند مالتیپل اسکلروز، اوتیسم، آلزایمر، اسکیزوفرنی و پارکینسون پیشگیری میکند.
میکروبیوتای روده از طریق سیستم عصبی رودهای، تولید متابولیتها، تحریک سلولهای انترواندوکراین و سیستم ایمنی، عملکرد سیستم عصبی مرکزی را تنظیم میکند و استرس، اضطراب و افسردگی ایجاد میکند. تغذیه نامناسب، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک تعادل میکروبیوتای روده (Dysbiosis) میشوند که عاملی مهم در تشدید بیماریهای سیستم عصبی است.
میکروبیوتای روده، مغز دوم انسان
اعتقاد بر این است که میکروبیوتای روده از طریق سیستم عصبی رودهها بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارد. با توجه به شباهت سیســتم عصبی رودهها بـه سیستم عصبی مرکزی بر اساس خودمختار بودن، سیسـتم عصبی رودهها بهعنوان مغز دوم شناخته میشود. تازهترین شواهد قابل توجه در مورد میکروبیوتای روده تأثیر میکروبیوتای روده بر روی رفتار، خلق وخوی و سیســتم عصبی مرکزی در انسان است سالهای اخیر نشان دهنده اهمیت رابطه محور مغز است.
میکروبیوتای روده بر روی برخی بیمارهای مانند سندروم روده تحریکپذیر افسردگی، رفتار و بیماریهای روحی_روانی اثر مستقیم دارد. در مقابل، مواردی مانند استرس و افسردگی نیز میتوانند عواملی مهم در تغییر میکروبیوتای روده باشـند.
محور مغز-روده، ارتباط بین سیستم عصبی رودهها و سیستم عصبی مرکزی در مغز است.این است به صورت دوطرفه است و از میکروبیوتای روده به مغز و از مغز به میکروبیوتای روده انجام میپذیرد. میکروبیوتای روده میتواند از طریق محور مغز -روده موجب بهبود حالت عصبی مانند اوتیسـم، پارکینسـون و آلزایمر شود.
ارتباط سیستم عصبی روده و سیستم عصبی مرکزی را اینجا بخوانید
تحریک سیگنال ها و ترشح مواد، عامل اصلی تاثیر میکروب ها
میکروبیوم روده میتواند با تحریک سیگنالهای اندوکراین و پاراکراین بر روی رفتار عاطفی تأثیرگذار باشد. میکروبیوتا حتی میتواند روی رفتارهای اجتماعی و جنسی تأثیرگذار باشد Lactobacillus plantarum میتواند موجب تغییر رفتار اجتماعی و جنسـی در مگـس سـرکه شـود. این تغییر رفتار به دلیل تولید فرومونهای خاصی است که سـاخت آنها توسط Lactobacillu plantarum تحریک میشود.
میکروبیوتای روده موجب افزایش سطح اکسیتوسین میشود. اکسیتوسین افزایش دهنده رفتارهای اجتماعی، عواطف، احساسات،کاهنده اضطراب و استرس اســت. مشخص شده است موشهایی با میکروبیوتای رودهها متشکل از Firmicutes ،Actinobacteria و Bacteroidetes به دلیل پایین بودن میزان اکسیتوسین دچار حالتهای افسردگی هستند. احتمالا Lactobacillus نیز موجب افزایش اکسیتوسین و تقویت و بهبود رفتار اجتماعی و بیماریهای عصبی شود. میکروبیوتای روده، سلولهای بیانکننده اکسیتوسین در هسته پاراونتریکولار مغز را تنظیم میکند. Lactobacillus reuteri منجر به افزایش تعداد سلولهای اکسیتوسین مثبت (تولید کننده اکسیتوسین) درهسـته پاراونتریکولار مغز میشود. با این حال مکانیسم مولکولی اثر میکروبیوتای روده بر تولید اکسیتوسین مشخص نشده است.
منابع:
همچنین بخوانید
آیا تا به حال فکر کرده اید که پزشکان چگونه بیماری آلزایمر را تشخیص می دهند؟ بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی پیشرونده
بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی پیشرونده است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این اختلال
آزمایش ادرار راهی موثر برای تشخیص بسیاری از بیماری های مرتبط با مجاری ادراری و گردش مواد است. اینبار ارتباط بین ادرار و آلزایمر و سایر دمانس ها محققان را شگفت زده کرد.
تلفن پشتیبانی : 02191030811
رایانامه : info@aizheimer.com
هفت روز هفته، ۲۴ ساعت شبانهروز پاسخگوی شما هستیم.
اِیزایمر؛ بستری آنلاین برای ارائه خدمات حوزه کمک مراقبتی برای مراقبان و خانواده های افراد مبتلا به آلزایمر و ارائه خدمات پیشگیری از ابتلا به این بیماری برای افراد سالم تحت ریسک می باشد. این مرکز با همکاری مراکز تحقیقاتی و مراجع علمی معتبر ، بروز ترین و موثر ترین شیوه های مراقبتی و پیشگیری را به شما ارائه و آموزش می دهد.