ایزایمر

پیشگیری از آلزایمر

کمک به مراقبت

سنسور های مادون قرمز، راه حلی برای تشخیص آلزایمر از ۱۷ سال قبل از بروز

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

اخیراً محققان دانشگاه «رور بوخوم آلمان» با استفاده از یک حسگر ایمنی مادون قرمز (immuno-infrared sensor) توسعه‌یافته توانسته‌اند تا ۱۵ سال قبل از ظهور اولین علائم بالینی، بیماری آلزایمر را از طریق مولفه های خون تشخیص دهند. این حسگر، اشتباه تاشدن نشانگر زیستی پروتئین «آمیلوئید بتا» را تشخیص می‌دهد. این تاشدن نادرست باعث ایجاد رسوبات آمیلوئیدی در سلول های عصبی مغز می شوند. پروفسور کلائوس گرورت در صحبت‌های خود درباره این امکان تشخیص آلزایمر پیش از بروز بیماری می‌گوید: محققان سپس تاخوردگی اشتباه آمیلوئید بتا و غلظت پروتئین اسیدی فیبریلا گلیال را در مرحله بدون علائم ترکیب کردند.

تحقیقات بالینی

محققان پلاسمای خون داوطلبان شرکت کننده در این پژوهش را بین سالیان ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ گرفته و سپس منجمد می‌کنند. در آن زمان بیماری آلزایمر هنوز در شرکت کنندگان تشخیص داده نشده بود. سپس آن‌ها ۶۸ فرد مبتلا به آلزایمر را در طول ۱۷ سال بررسی خود انتخاب کردند و نمونه آن‌ها را با ۲۴۰۰ فرد بدون آلزایمر قیاس کردند.

غربالگری نشانگر های زیستی

گروهی از محققان به رهبری کلاوس گرویرت و هرمان برنر به دنبال یافتن این موضوع بودند که آیا واقعاً می‌توان نشانه‌های بیماری آلزایمر را در نمونه‌های خون پیدا کرد. در واقع، حسگر مادون قرمز ایمونولوژیکی توانست ۶۸ فرد مورد آزمایش را شناسایی کند که ۱۷ سال بعد به بیماری آلزایمر مبتلا شدند. برای مقایسه، محققان با استفاده از فناوری بسیار حساس مکمل SIMOA به ویژه نشانگر زیستی P-tau181، که در حال حاضر به عنوان یک نشانگر زیستی امیدوارکننده در مطالعات مختلف پیشنهاد شده است، سایر نشانگر‌های زیستی را غربالگری کردند.

آشنایی با فناوری تشخیص طبی SIMOA و مخترع آن

فیبرگلیال، مولفه ای دیگر برای تشخیص آلزایمر از ۱۷ سال قبل

محققان می‌گویند با کمال تعجب، ما دریافتیم که غلظت پروتئین «فیبر گلیال (GFAP)» نیز می‌تواند شاخص مناسبی برای تشخیص زودتر این بیماری تا ۱۷ سال زودتر و قبل از مرحله‌ی بالینی باشد اما باز هم این نشانگر دقت کمتری نسبت‌به حسگر ایمنی مادون قرمز دارد.

فیبر های سلول های گلیال چه هستند و با آنها بیشتر آشنا شویم

موثر ترین راه درمان بیماری، پیشگیری از پیشروی تخریب سلول های عصبی است از این رو تشخیص هر چه زودتر بیماری به درمان ان کمک می کند. چشم‌انداز راه‌اندازی این سنسور جدید به‌ نام betaSENSE این است که می‌توان با آن بیماری را در غیاب علائم و قبل از این‌که آسیب‌های جبران‌ناپذیر رخ دهد، متوقف کرد.

منابع:

news-medical

ACS publications

مطالب مشابه ، بیشتر بخوانید

تشخیص آلزایمر با آزمایش ادرار

آزمایش ادرار راهی موثر برای تشخیص بسیاری از بیماری های مرتبط با مجاری ادراری و گردش مواد است. اینبار ارتباط بین ادرار و آلزایمر و سایر دمانس ها محققان را شگفت زده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

تست ریسک سنجی آلزایمر