ایزایمر
پیشگیری از آلزایمر
کمک به مراقبت
رژیم غذایی پرچرب در طولانی مدت مغز را کوچک میکند!
تحقیقات جدید نشان میدهد غذاهای چرب نه تنها میتواند باعث چاقی و افزایش سایز دور کمر شود، بلکه روی مغز نیز تاثیرگذار است و میتواند باعث افزایش ابتلا به زوال مغز شود. بررسی ها نشان می دهد، غذاهای چرب اشباع شده به غشاهای تنظیم کننده ورودی مغز آسیب می زند. این پژوهشگران موش ها را با غذاهای چرب آزمایش کردند.
یک مطالعه بینالمللی به سرپرستی دانشمندان علوم اعصاب «UniSA»، پروفسور «شین فو ژو» و دانشیار «لاریسا بوبروسکایا»، نشان داد ارتباط مستقیمی میان زوال مغز و رژیم غذایی پرچرب وجود دارد. آنها دریافتند موشهایی که به مدت ۳۰ هفته از رژیم غذایی پرچرب تغذیه میکنند، علاوه بر ابتلا به دیابت، تواناییهای شناختی خود را از دست میدهند که در نتیجه آن اضطراب، افسردگی و نشانههای بیماری آلزایمر ظاهر میشود. موشهایی که عملکرد شناختی آنها مختل شده بود، به دلیل متابولیسم ضعیف ناشی از تغییرات مغزی، بیشتر در معرض خطر اضافه شدن وزن قرار داشتند.
بوبروسکایا میگوید: «پیشبینی میکنیم تعداد افرادی که درگیر چاقی مزمن مرتبط با دیابت هستند، تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۱۰۰ میلیون نفر برسد.» او در توضیح روش تحقیقاتی خود گفت: «در این مطالعه، موشها به مدت ۳۰ هفته به صورت تصادفی در دو گروه دستهبندی شدند که گروه اول از رژیم غذایی استاندارد و گروه دوم از رژیم غذایی پرچرب استفاده میکرد. این رژیم غذایی از هشت هفتگی شروع میشد. میزان دریافت غذا، وزن بدن و سطح گلوکز در فواصل زمانی مختلف همراه با اختلالات شناختی بررسی میشد. موشهایی که از رژیم غذایی پرچرب استفاده میکردند، وزن زیادی اضافه کردند. آنها نسبت به انسولین مقاوم شدند و در مقایسه با موشهایی که رژیم غذایی استاندارد داشتند، رفتار غیرعادی از خود نشان دادند.»
بوبروسکایا ادامه میدهد: «افراد چاق حدود ۵۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند و دیابت این خطر را دوبرابر میکند.» در آزمایش دیگری دکتر روبیسون و همکارانش با خوراندن رژیم پرچرب به گروهی از موش ها به مدت هجده هفته دریافتند رژیم پرچرب نه تنها افزایش وزن و افزایش قند خون را در هر دو جنس ماده و نر دارد بلکه روند عصب زایی را در هیپوکامپ موش های ماده تخریب می کند.
محققان بر این باورند که شاید این روند، در بدن انسان نیز وجود داشته باشد و زمینه ساز ابتلای زنان به آلزایمر شود.
این یافتهها بر اهمیت پرداختن به همهگیری چاقی در جهان تاکید میکند. ترکیبی از چاقی، افزایش سن و دیابت به احتمال زیاد منجر به کاهش تواناییهای شناختی میشود و آلزایمر و برخی اختلالات سلامت روان را به دنبال دارد. اختلالات متابولیک همچون چاقی و دیابت نوع دوم با افزایش خطر بروز طیف اختلالات مغزی از افسردگی تا آلزایمر همراه می شوند. رشد و تولید سلول های عصبی جدید که به عصب زایی موسوم است خط ارتباطی بین دو حالت یاد شده است. هیپوکامپ در مغز که منطقه مربوط به حافظه و روندهای هیجانی است به عنوان کانون نوروژنز یا عصب زایی مطرح است.
منابع:
آیا تا به حال فکر کرده اید که پزشکان چگونه بیماری آلزایمر را تشخیص می دهند؟ بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی پیشرونده
بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی پیشرونده است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این اختلال
آزمایش ادرار راهی موثر برای تشخیص بسیاری از بیماری های مرتبط با مجاری ادراری و گردش مواد است. اینبار ارتباط بین ادرار و آلزایمر و سایر دمانس ها محققان را شگفت زده کرد.
تلفن پشتیبانی : 02191030811
رایانامه : info@aizheimer.com
هفت روز هفته، ۲۴ ساعت شبانهروز پاسخگوی شما هستیم.
اِیزایمر؛ بستری آنلاین برای ارائه خدمات حوزه کمک مراقبتی برای مراقبان و خانواده های افراد مبتلا به آلزایمر و ارائه خدمات پیشگیری از ابتلا به این بیماری برای افراد سالم تحت ریسک می باشد. این مرکز با همکاری مراکز تحقیقاتی و مراجع علمی معتبر ، بروز ترین و موثر ترین شیوه های مراقبتی و پیشگیری را به شما ارائه و آموزش می دهد.