ایزایمر

پیشگیری از آلزایمر

کمک به مراقبت

نقشه جدید مغز؛ پس کوچه های ایمنی

Facebook
Twitter
LinkedIn

نقشه جدید ایمنی مغز؛ سازوکار آلزایمر شناخته تر می شود.

پژوهشگران در جدیدترین پروژه خود،نقشه توسعه و مسیر ژنتیکی ماکروفاژهای مرتبط با سیستم عصبی مرکزی را مورد بررسی قرار دادند، نتایج آنها راه های جدیدی برای شناخت بهتر آلزایمر ارائه می کند. پژوهشگران دریافت که ماکروفاژهای مننژیال در دوران جنینی انسان و پستانداران تشکیل می‌شوند و به همان روش میکروگلیا و قبل از تولد شروع به رشد می‌کنند.

یک تیم تحقیقاتی، (از موسسه‌ی تحقیقاتی علوم حیاتیVIB واقع در دانشگاه VUB بروکسل) اطلس جامع سلولی از قسمت ایمنی مغز تهیه کرده‌اند. این پروژه میکروگلیاهایی را آشکار کرده که تاکنون یافته نشده بودند. این میکروگلیا ها شباهت واضحی با میکروگلیاهایی داشتند که معمولا به اختلالات عصب تخریبگر (نورودژنراتیو)، مانند بیماری آلزایمر، مرتبط دانسته می‌شوند. نتایج این پژوهش برای درک بهتر نقش ماکروفاژها در مغز سالم، و همچنین در طراحی و توسعه درمان برای بیماری‌های عصب تخریبگر در آینده، بسیار حیاتی هستند.

میکروگلیا چیست؟-بیشتر آشنا شوید

کشف ماکروفاژ ها برای اولین بار

ماکروفاژهای مغز برای اولین بار ۱۰۰ سال پیش توسط دانشمند اسپانیایی Pío del Río-Hortega کشف شدند. ماکروفاژهای مغزی را میکروگلیاها تشکیل می‌دهند. این سلول‌های ایمنی با نورون‌ها تماس نزدیکی داشته و برای توسعه و عملکرد درست مغز، فعالیت موثری دارند.

پژوهشگران بیان می کنند: در حالی که میکروگلیاها به خوبی شناخته شده‌اند، ماکروفاژهای مغزی به طور مرموزی ناشناخته باقی مانده اند. ما می‌خواستیم درک بهتری از این سلول‌ها داشته باشیم، چراکه باور داریم این سلول‌ها برای تنظیم التهابات مغزی و ایمنی، نقشی حیاتی ایفا می‌کنند.

ماکروفاژ چیست؟-بیشتر بخوانید

کنترل بیماری آلزایمر از روی نقشه ایمنی مغز

یکی از پژوهشگران این پروژه می‌گوید: نتایج ما نشان داد که ظاهر ماکروفاژهای مغزی می‌تواند به طور زیادی به تورفتگی‌های آناتومیک آنها وابسته باشد، این موضوع نشان دهنده‌ی آن است که این سلول‌ها می توانند مجموعه‌ی بزرگی از فعالیت ها را پشتیبانی کنند. یکی از یافته‌های دور از انتظار، حضور میکروگلیاهایی بود که به مرزهای Choroid Plexus (شبکه‌ای از سلول‌ها در تماس مستقیم با مایع مغزی-نخاعی) چسبیده بودند. این میکروگلیاها از نظر حالت فعالیت، شبیه به میکروگلیاهایی هستند که در تماس با رسوب‌های آمیلوئید سمی (یکی از ویژگی‌های بیماری آلزایمر) یافت می‌شوند.

یکی دیگر از متخصصان ماکروفاژها که در این مطالعه دخیل بوده است، می‌گوید: چالش ما اکنون این است که بتوانیم عملکرد این کلاس جدید از میکروگلیاها را توضیح دهیم و بفهمیم که چه ارتباطی بین آنها و پاسخ میکروگلیایی که در دوره‌ی تخریب عصبی مشاهده می‌شود، وجود دارد. محققان تصمیم دارند سیگنال‌ها و فاکتورهای محیطی که زیربنای وقوع فرم‌های مختلف ماکروفاژهای مغزی است را کشف کنند. آن‌ها امیدوارند در حین انجام این کار، استراتژی‌هایی برای کنترل عملکرد این ماکروفاژها پیدا کنند.

نقش التهاب در بسیاری از اختلالات عصبی، به ویژه بیماری آلزایمر، روز به روز روشن‌تر می‌شود. شناخت کامل ماکروفاژهای مغزی ممکن است کلید یافتن یک درمان برای این بیماری باشد. بینش جدیدی که این تیم تحقیقاتی از اولین خط دفاعی مغز، فراهم آورده‌است؛ می‌تواند راه را برای درک بهتر منشاء و مکانیسم های مرتبط با پاتولوژی‌های مرتبط با مغز، مانند بیماری آلزایمر، هموار کند.

با بیماری آلزایمر بیشتر آشنا شوید

منابع:

Nature

Frontiersin

مطالب مشابه ، بیشتر بخوانید

تشخیص آلزایمر با آزمایش ادرار

آزمایش ادرار راهی موثر برای تشخیص بسیاری از بیماری های مرتبط با مجاری ادراری و گردش مواد است. اینبار ارتباط بین ادرار و آلزایمر و سایر دمانس ها محققان را شگفت زده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

تست ریسک سنجی آلزایمر