ایزایمر

پیشگیری از آلزایمر

کمک به مراقبت

پیاده روی روزانه مانع از ابتلا

Facebook
Twitter
LinkedIn

آلزایمر بیماری زوال عقل است که طبق بررسی ها افراد در سال های انتهایی عمرشان دچار آن می شوند. آمار و بررسی ها نشان می دهند این بیماری در زنان شایع تر است. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک راه های زیادی از جمله ورزش معرفی شده است. یکی از ساده ترین ورزش های قابل انجام پیاده روی است.

 

پیاده روی بیشتر؛ خطر ابتلای کمتر

 پیاده‌رویِ روزانه بیشتر، با کاهش بروز دمانس(زوال عقلی با هر دلیلی مثل آلزایمر ) مرتبط است.

یک مطالعه‌ی کوهورت آینده نگر در بریتانیا به بررسی ارتباط بین پیاده روی و کاهش بروز دمانس در افرادی با میانگین سنی ۶۱/۱ پرداخته است .

در این مطالعه هشتاد هزار نفر به مدت ۷ سال مورد پایش قرار گرفتند، نتایج بدست امده از این مطالعه نشان می دهد :

۱- بیشترین میزان کاهش ریسک دمانس در تعداد ۹۸۰۰ قدم در روز حدود ۵۱٪ و با ۳۸۰۰ قدم ۲۵٪ بوده است.

۲- کاهش بروز دمانس با میزان پیاده روی رابطه ی مستقیم داشته است .

۳- نکته بسیار مهم دیگر این که داشتن تعداد ۱۱۲ قدم در دقیقه در یک دوره‌ی ۳۰ دقیقه ای توانسته تا ۶۲٪ ریسک بروز دمانس را کاهش دهد.

 

چه مقدار پیاده روی موثر است؟

۷۸۴۳۰ شرکت‌کننده همگی در گروه بیوبانک بریتانیا بین فوریه ۲۰۱۳ و دسامبر ۲۰۱۵ ثبت‌نام کردند. ۵۵ درصد زن و ۹۷ درصد سفیدپوست بودند.

محققان تعداد کل گام‌های روزانه ثبت‌شده روی دستگاه‌های مچ‌بند را، تصادفی (کمتر از ۴۰ قدم در دقیقه) یا هدفمند (۴۰ یا بیشتر در دقیقه) و اوج ۳۰ دقیقه‌ای (بالاترین تعداد میانگین- بیشترین گام در دقیقه برای ۳۰ دقیقه با بالاترین سرعت که لزوماً متوالی نبودند) ارزیابی کردند.

طی یک پیگیری متوسط طی ​​۶.۹ سال، ۸۶۶ نفر به زوال عقل مبتلا شدند که بر اساس سوابق بستری در بیمارستان یا مراقبت های اولیه تعیین شد، یا به عنوان یک علت زمینه ای یا کمک کننده به علت مرگ در داده های ثبت نام ذکر شد.

تجزیه و تحلیل نشان داد که ۹۸۲۶ قدم در روز مقدار بهینه بود که با بالاترین کاهش خطر زوال عقل همراه بود. به گفته نویسندگان، حداقل مقدار- نقطه ای که خطر زوال عقل نصف حداکثر کاهش بود – ۳۸۲۶ قدم در روز بود.

طبق گفته مایو کلینیک، یک آمریکایی به طور متوسط ​​بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ قدم در روز یا حدود ۱.۵ تا ۲ مایل پیاده روی می کند.

“به گفته نویسندگان، شدت گام نیز تفاوت ایجاد کرد. مقدار بهینه برای ۳۰ دقیقه در روز ۱۱۲ قدم در دقیقه بود.”

برای درک بهتر این موضوع، در نظر بگیرید که یک مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی تغذیه رفتاری و فعالیت بدنی در ژانویه ۲۰۱۹ نشان داد که پیاده روی حدود ۱۰۰ قدم در دقیقه شدت متوسطی دارد. رسیدن به سرعت ۱۳۰ قدم در دقیقه شدید در نظر گرفته شد (دویدن، که شدید نیز در نظر گرفته می شود، معمولاً با سرعت ۱۴۰ قدم در دقیقه شروع می شود).

ورزش چگونه از آلزایمر پیشگیری می کند

 

پیاده روی سالمندان در پارک

مزایای پیاده روی

پیاده روی علاوه بر کمک به حفظ تناسب اندام مزایای دیگری نیز دارد، به خصوص برای افرادی که در خطر ابتلا به بیماری زوال عقل هستند، در ادامه به چند مورد از این مزایا اشاره شده است:

• پیاده روی به شما فرصتی برای ارتباط با دیگران می دهد و بدین ترتیب می تواند به کاهش احساس انزوا کمک کند.

• پیاده روی استخوان های شما را قوی نگه می دارد و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهد، بیماری پوکی استخوان موجب تضعیف استخوان ها و افزایش احتمال شکسته شدن آنها می شود.

• پیاده روی خطر ابتلا به برخی انواع سرطان از جمله سرطان پستان و روده، احتمال سکته و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲  را کاهش می دهد.

• پیاده روی به شما کمک می کند بهتر بخوابید.

• پیاده روی مهارت هایی مختلف از قبیل مهارت تمیز کردن، آشپزی، خیاطی و توانایی انجام سایر امور را بهبود می بخشد.

• پیاده روی مهارتهای شناختی را تقویت می کند، برخی مطالعات نشان داده اند که ورزش منظم موجب تقویت حافظه و سلامت روان می شود.

• پیاده روی موجب تناسب اندام می شود، پیاده روی عضلات و مفاصل را قوی می کند و به شما کمک می کند تا سنین بالاتری بتوانید مستقل بمانید.

• پیاده روی قلب و عروق خونی شما را قویتر می کند و بدین ترتیب خطر فشار خون بالا و ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

• پیاده روی خطر سقوطهای ناگهانی را کم می کند، زیرا پیاده روی موجب افزایش قدرت و تعادل شما می شود.

 

منابع

verywelhealth

alzheimers.org

nursepartners

 

همچنین بخوانید

پیشگیری از آلزایمر با ورزش

نورون های نابالغ در مغز های بالغ

رژیم غذایی پرچرب خطر ابتلا به آلزایمر

مطالب مشابه ، بیشتر بخوانید

تشخیص آلزایمر با آزمایش ادرار

آزمایش ادرار راهی موثر برای تشخیص بسیاری از بیماری های مرتبط با مجاری ادراری و گردش مواد است. اینبار ارتباط بین ادرار و آلزایمر و سایر دمانس ها محققان را شگفت زده کرد.

تست ریسک سنجی آلزایمر