ایزایمر
پیشگیری از آلزایمر
کمک به مراقبت
محققان با انجام یک آزمایش ادرار ساده، سطح اسید فرمیک موجود در آن را بررسی میکنند که میتواند نشانگر بیماری آلزایمر باشد.
آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است که پیشرفت کندی نیز دارد. حتی زمانی که علائم این بیماری ظاهر شوند، شناسایی آن در بیماران با اختلال شناختی خفیف بسیار چالش برانگیز است. بنابراین در حال حاضر، ابزار تشخیص واضح و دقیقی برای تشخیص آلزایمر وجود ندارد و این بیماری به طور کلی تنها با اقدامات شناختی یا روانشناختی تشخیص داده میشود و در برخی موارد تصویربرداری پزشکی پیشرفته نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد. برای اطلاع از روش های تشخیص بیماری آلزایمرحتما این صحفه را مطالعه نمایید
در مطالعه جدید، دانشمندان از آزمایش ادرار به عنوان یک راه بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر یاد کردهاند. محققان در مطالعه خود پیشنهاد میکنند که سطح اسید فرمیک موجود در ادرار میتواند یک نشانگر زیستی مفید در مراحل اولیه آلزایمر باشد.
بیماری آلزایمر یک بیماری مزمن مستمر و پنهان است، به این معنا که میتواند سالها قبل از ظهور اختلال شناختی آشکار شده و ادامه یابد. مراحل اولیه بیماری قبل از مرحله زوال عقل غیر قابل برگشت رخ میدهد و این مرحلهای طلایی برای مداخله و درمان است. بنابراین، غربالگری در مقیاس بزرگ برای بیماری آلزایمر در مراحل اولیه برای افراد مسن ضروری است.
در حال حاضر، اسکن برشنگاری با گسیل پوزیترون یا سوراخهای دردناک ستون فقرات برای تشخیص بالینی زوال عقل ضروری است. هر دو روش پرهزینه هستند. یافتههای این مطالعه که در مجله “Frontiers in Aging Neuroscience” منتشر شد، امید به توسعه راه جایگزینی ارزان و راحت را ارائه میدهد. این اولین باری است که محققان فرمیک اسید را به عنوان یک نشانگرزیستی حساس ادراری شناسایی میکنند.
اسید فرمیک یک محصول متابولیک فرمالدهید است، مولکولی که در غلظتهای بالا سمی است اما در افراد با مغز سالم، در سطوح پایین نیز یافت میشود. تحقیقات اخیر نشان داده که فرمالدهید درونی ممکن است در یادگیری و حافظه نقش داشته باشد، اما غلظت بالای آن در مغز میتواند منجر به نقصهای شناختی شود، شبیه چیزی که در بیماری آلزایمر (AD) دیده میشود.
برای بررسی این فرضیه که غلظت اسید فرمیک در ادرار میتواند نشانگر بیماری آلزایمر باشد، محققان تقریباً ۶۰۰ نفر را در مراحل مختلف زوال شناختی انتخاب کردند. شرکتکنندگان براساس سطح بیماری خود (از سالم تا آلزایمر) به گروههای پنج نفره تقسیم شدند.
محققان در تحقیقات خود متوجه شدند که غلظت اسید فرمیک در هر چهار گروه دارای اختلال شناختی در مقایسه با گروه کنترل سالم به طور قابل اندازهگیری بالاتر بوده است. تحقیق آنها همچنین نشان میدهد که سطح اسید فرمیک با کاهش نمرات تستهای روانشناختی اندازهگیری شناخت مرتبط است. باید به این نکته توجه کرد که مطالعه دانشمندان فقط یک تحقیق اولیه محسوب میشود و پیش از اینکه آزمایش بالینی ادرار تشخیص آلزایمر به طور معمول در دسترس قرار گیرد، باید آزمایشهای بیشتری انجام شود.
محققان چینی بر این باورند که: “وجود اسید فرمیک در ادرار به عنوان یک نشانگر زیستی جدید بالقوه برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر است.” دکتر فرانچسکو تاماگنینی، متخصص زوال عقل و عصبشناس از دانشگاه ریدینگ، میگوید: «در بیماری آلزایمر، علاوه بر یافتن روش درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد، غربالگری افراد با روشهای مانند آزمایش ادرار یا خون نیز اهمیت بسزایی دارد. همانطور که از آزمایش خون برای بررسی سرطان پروستات یا ماموگرافی برای بررسی سرطان سینه استفاده می شود. دکتر سارا ایماریسیو، رئیس ابتکارات استراتژیک در تحقیقات آلزایمر انگلستان، گفت: «این مطالعه نشان داد که چگونه می توان از سنجش اسید فرمیک در ادرار به عنوان شاخصی برای بررسی بیماری بهره برد و به اندازه آزمایشهای خون که در تحقیقات استفاده می شود، دقیق است.
هم اکنون طیف گستردهای از تستهای تشخیص بالقوه در مراحل مختلف توسعه قرار دارند. اسکن چشم، آزمایش خون، تستهای مبتنی بر هوش مصنوعی و تستهای بوییدنی، از جمله رویکردهای در حال بررسی برای تشخیص بیماری قبل از بروز است. برای انجام تست ریسک سنجی بیماری الزایمر به این صحفه مراجعه کنید
منابع:
آیا تا به حال فکر کرده اید که پزشکان چگونه بیماری آلزایمر را تشخیص می دهند؟ بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی پیشرونده
بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی پیشرونده است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این اختلال
پیاده روی ساده ترین ورزش ممکن است که طبق نتایج چند مطالعه در دانشگاه های جهان می تواند در کاهش ابتلا به آلزایمر موثر باشد.
تلفن پشتیبانی : 02191030811
رایانامه : info@aizheimer.com
هفت روز هفته، ۲۴ ساعت شبانهروز پاسخگوی شما هستیم.
اِیزایمر؛ بستری آنلاین برای ارائه خدمات حوزه کمک مراقبتی برای مراقبان و خانواده های افراد مبتلا به آلزایمر و ارائه خدمات پیشگیری از ابتلا به این بیماری برای افراد سالم تحت ریسک می باشد. این مرکز با همکاری مراکز تحقیقاتی و مراجع علمی معتبر ، بروز ترین و موثر ترین شیوه های مراقبتی و پیشگیری را به شما ارائه و آموزش می دهد.